Home

Nieuws 1705 x bekeken 10 reacties

Slachterij op termijn ook dicht

Nijmegen - Slachterij Hilckmann sluit de poort van de vestiging in het Noord-Brabantse Someren. Het op snit brengen van hammen levert volgens het bedrijf onvoldoende rendement op. Dit lijkt een voorbode voor de sluiting van de slachterij in Nijmegen.

Navraag bij het Kadaster leert dat de grond onder de slachterij al in eigendom is van de gemeente Nijmegen. Slachthuis Nijmegen BV (Hilckmann) is eigenaar van de opstallen. De gemeente Nijmegen gaat op deze plek in het havengebied in het kader van het masterplan Waalfront een woonwijk ontwikkelen. Over een aantal jaren, de gemeente Nijmegen kan geen exacte termijn geven, moet Hilckmann vertrekken.

Kathelijne Hilckmann wil eerst niet op vragen ingaan. ”Wij gaan niet dicht. Wij hebben eeuwig recht op dit terrein,” is de eerste reactie. Na confrontatie met de gegevens van het kadaster zwakt zij deze afspraak af tot: ”Wij zijn met de gemeente in onderhandeling over verplaatsing. Wanneer wij moeten verplaatsen en waar naartoe is nog onbekend. Wij zetten het bedrijf voort,” aldus het directielid.

Over een mogelijke verplaatsing naar een terrein in Haps, waarover al jaren geruchten gaan, wil zij geen mededelingen doen. Bij de gemeente Cuijk is niets vastgelegd over een mogelijke vestiging van Hilckmann.

Slachthuis Nijmegen BV, eigendom van de familie Hilckmann, zal in Nijmegen moeten wijken voor woningbouw. De grond onder de opstallen is al eigendom van de gemeente.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jantje Nijmegen

  Werk al jaren bij Hilckmann in Nijmegen op de Runderenafdeling. Personeel heeft voor twee weken geleden te horen gekregen, dat we onszelf geen zorgen hoeven te maken. Als Hilckmann echt wilde stoppen, zouden ze ons nu al kwijt willen. Volgens mij zijn het allemaal kwade woorden van afgunstigen en stellingmakerij.

 • no-profile-image

  AHUM... Welkom op agd.nl
  Voor de agrarische sector is agd.nl de belangrijkste nieuwsbron van Nederland. Door een team van experts, ervaren journalisten en redacteuren........ tja...

  Bovenstaand artikel is bijzonder suggestief. De stijl en wijze waarop het is opgesteld geeft een stemmingmakerij- onderbuikgevoel. Harde feiten blijven uit. Het is al jaren bekend dat Hilckman "op den duur" zal moeten wijken, doordat Nijmegen andere plannen met het gebied heeft. Op den duur is nogal een relatief begrip, wat zeker in deze tijd van overheidsbezuinigingen nog eens extra lang kan gaan duren...

  Je haalt een oude roddel uit de hoed, Je belt een paar mensen. Stelt wat overrompelende vragen. Snel ophangen, spannende titel erboven en hoppakeee!!

  Albert Verlinde kan er met zijn RTL boulevard nog wat van leren.

 • no-profile-image

  Jantje Nijmegen

  Ja, AGD en Boerderij, hoe is jullie onderzoek eigenlijk verlopen?
  Geef hiervan eens een werkwijze en waarop is alles gebaseerd?
  U brengt met u berichtjes, met misleidende koppen mijn baan in gevaar en die van vele collegas van mij. Nog niet te spreken over de schade die u Slachthuis Nijmegen zelf aan kunt doen.
  Is het misschien voor jullie ook komkommertijd, ik denk dat u Slachthuis Nijmegen al het personeel en hun gezinnen een verklaring schuldig bent.
  Laat uit goed fatsoen eens iets van u horen, in deze minder drukke komkommertijd.

 • no-profile-image

  Appie

  De grond onder het slachthuis is altijd al van de gemeente Nijmegen geweest. Het is van vroeger uit namelijk een gemeentelijk slachthuis. Niets nieuws dus, om hierop nou een artikel te baseren, slechte journalistiek.

  En met de plannen van de gemeente Nijmegen zal het ook wel niet hard gaan. De fabriek van Honig/Heinz die naast het slachthuis staat is inmiddels al weer in gebruik, omdat de plannen voor nieuwe woningbouw in de ijskast staan.

 • no-profile-image

  PietjeBel

  Jantje en Àppie kom uit je droom wereld laat je niets wijs maken ,eerst werd toch beweerd dat ze naar Haps gingen hielden ze ons toch voor ,maar nu blijk dat er al niets van klopt dus welke verhaal is het juiste en waar rook is daar schijnt altijd vuur te zijn

 • no-profile-image

  n.v.t

  als ze niks te verbergen hebben waarom zijn ze niet open in alles tegen het personeel dan.dan weet een ieder waar hij aan toe is

 • no-profile-image

  N.V.T

  Ttt,jantje en Àppie denken dat ze het beter weten en vooral dat Jantje al beweert 

  Jantje Nijmegen Werk al jaren bij Hilckmann in Nijmegen op de Runderenafdeling. Personeel heeft voor twee weken geleden te horen gekregen, dat we onszelf geen zorgen hoeven te maken. Als Hilckmann echt wilde stoppen, zouden ze ons nu al kwijt willen. Volgens mij zijn het allemaal kwade woorden van afgunstigen en stellingmakerij.

  Dat ze ons niet kwijt willen nou droom verder, er zijn al mensen weg waarvan de contrakt al niet werd verlengt .Ook werd gezegd dat ze naar Haps gingen terwijl de gemeente in cujik van niets weet wie is er nou betrouwbaar.

 • no-profile-image

  Gerrie

  Tja mensen zolang er eigelijk niets echt bekend  of  geen duidelijkheid is krijg men dat er geruchte wordt rond gestrooid ,ik heb wel medere gesprekken gevoerd met de directie en zoals ik die brief leest klopt het wel dat de Kathelijne volhoud dat ze verder willen,maar dat ze zegt dat ze het eeuwige recht heeft en haar mening  afzwakt betuig ook niet van echt geloofwaardigheid en echt duidelijkheid krijgen we ook niet ,ja ze zeggen dat ze nog steeds aan het onderhandelen zijn maar dat horen de mensen al een paar jaar ,vandaar al die geruchte ,ik hoor vaak onzekerheden omdat er niet echt concrete dingen bekend zijn.

 • no-profile-image

  ex werknemer someren

  ik zal jullie allemaal uit dde droom helpen.
  niijmegen zal zeker sluiten,zoals het met someren is gegaan.
  hilckmann zal jullie langzaamaan er uit werken.
  totdat alleen hilzaco overblijft.
  nijmegen dicht domenique kathelijne en franz de miljoenen verdelen.
  en doeiii fijne werknemers het was ons een ware genoegen.
  zoals het in someren gebeurde gebeurd het ook in nijmegen.
  en haps haha dat gaat nooit door jongens.ze vertellen die leugens al 6 a 7 jaar.
  someren is door hilzaco gewoon expres de grond in gegaan.
  even een voorbeeld:

  hilzaco verkocht de hammen aan someren voor 5 cent meer per kilo dan aan de concurent,we leden een verlies van 1500 euro per dag (zeiden ze) als ze de hammen voor dezelfde prijs hadden verkocht dan hadden we een winst gemaakt van 500 euro per dag.en dan hadden we nog dat meneer de haan in dienst was van hilckmann someren b.v (de man van domenique) en wat verdiend die ??? anderhalve ton per jaar ??? moet je allemaal mee rekenen.en werd vlak voor het bekend maken van sluiting someren op de loonlijst gezet van hilckmann nijmegen. maar toen wisten ze nog niet dat someren dicht ging (haha raar niet)
  ik hoop voor de werknemers in nijmegen dat het mee zal vallen maar ik vrees het ergste.

 • no-profile-image

  Gerrie kop

  Eerst geloofde ik het niet ,maar nu heb ik ook me twijfels

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.