Home

Nieuws 241 x bekeken 1 reactie

Sector wil opnieuw om tafel met Bleker

Zoetermeer – Belangenorganisaties uit de tuinbouwsector willen opnieuw aan tafel met staatssecretaris Bleker om over de gevolgen van de crisis te praten.

Dat meldt het Productschap Tuinbouw in een update over de gevolgen van de crisis. “De geleden schade is vele malen hoger dan de compensatie van het EU-noodfonds”, meldt het PT. De tuindersorganisaties achten de kans dat er nog verdere schadevergoeding komt ‘gezien diverse signalen nihil’.

De schade voor de teelt als gevolg van de afzetcrisis na de Ehec-uitbraak bedraagt volgens de meest actuele berekening ruim 181 miljoen euro. Naar verwachting wordt van dat bedrag 27 miljoen euro aan Nederland uitgekeerd door het EU-noodfonds, beschikbaar gesteld voor product dat uit de markt is genomen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Toen er een dioxine schandaal was met de eieren moesten wij als pluimveehouders ook onze eigen broek op houden en proberen om kwaliteit te blijven leveren.
    Als jullie als tuinbouw gelijk een zak geld uit brussel krijgen na een schandaaal wat kan het jullie dan nog schelen. kwaliteit of niet brussel betaalt wel. Volgens mij is het gezonder voor de markt als jullie als tuinbouw dit ook maar 'gewoon' zelf op moeten lossen, net zoals wij dat moeten

Of registreer je om te kunnen reageren.