Home

Nieuws 735 x bekeken

SVR: topjaar bij boerencampings

Meerkerk – De Stichting Vrije Recreatie (SVR) spreekt van een topjaar voor de boerencampings. Voorzitter Wim van den Berg meldt dat het aantal overnachtingen dit jaar fors groeit.

”In de maanden april, mei en juni is het aantal overnachtingen al verdubbeld ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar”, aldus Van den Berg. In 2010 registreerde SVR in totaal 7,1 miljoen overnachtingen op boerencampings. ”Ik verwacht dat we dit jaar wel naar 9 of 10 miljoen overnachtingen gaan.”

De Vereniging voor Kampeer Boeren (Vekabo) is iets gematigder over het seizoen. “Het voorseizoen was heel goed, mede door het mooie weer in april en mei. Maar in het hoofdseizoen is de bezettingsgraad ongeveer 70 procent. We merken dat de campings moeten concurreren met goedkope vliegreizen. Daarnaast worden de gasten kritischer: ze willen graag dichtbij een natuurgebied of bij een dorp zitten”, aldus voorzitter Riekus Weggemans van Vekabo. Hij verwacht voor het totale seizoen een gemiddelde bezetting van 50 procent.

Het natte weer van juli wordt volgens voorzitter Wim van den Berg van de SVR sterk overdreven. ”Zijn we dan ineens de Spaanse temperaturen in de mooie maanden april, mei en juni vergeten?”, zegt Van den Berg. Met name in het vroege seizoen was het druk op de campings. Dit komt volgens SVR niet alleen door de crisis, maar ook door de kleinschaligheid en de persoonlijke behandeling van gasten bij boerencampings. ”Maar ik moet er wel bij zeggen dat in het Noorden en Oosten niet meer belangstelling was voor de boerencampings dan vorig jaar. De groei speelt niet op elke camping.”

De SVR meldt dat er weken waren dat de kleinere boerencampings overvol waren. ”Onder de SVR-kampeerboeren heerst dan ook alom tevredenheid over het ten einde lopende seizoen. De bezettingsgraad is ook nu nog buitengewoon goed”, aldus Van den Berg. Het hoogseizoen voor de campings loopt langzaam ten einde. ”Maar nu komen de oudere recreanten vaak nog genieten van het naseizoen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.