Home

Nieuws 245 x bekeken

Prijzen rode paprika op Duitse veilingen vindt weg omhoog

Bonn - Het prijsniveau van rode en oranje paprika is op de Duitse veilingen en groothandelsmarkten onder de invloed van een krap aanbod als gevolg van het herfstachtige weer duidelijk aan de stijgende hand. Dat zegt landbouwmarktbureau AMI.

Groene paprika is daarentegen rijkelijk beschikbaar, waardoor de prijs een dalende trend vertoont. In de Duitse winkelschappen ligt paprika-mix in verpakkingen van 500 gram voor 1,79 tot 1,99 euro. Dat is volgens het bureau aanzienlijk hoger dan in Nederland, waar hetzelfde product al vanaf 0,99 euro verkrijgbaar is.

In juli was paprika in de detailhandel de grootste prijsdaler onder de consumentengoederen, zo stelde het Statistische Bundesamt in een prijsvergelijking met vorig jaar vast. Op de groothandelsmarkten signaleert AMI voor rode paprika deze week een prijs van rond de 170 euro per 100 kilo. Dat is zowel hoger dan vorig jaar als in 2009.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.