Home

Nieuws 186 x bekeken

Onderzoek naar mogelijkheden individuele dierherkenning

Nijkerk – Varkens Innovatiecentrum Sterksel kan aan de slag met het proefproject Mijn varken.

Het project heeft tot doel om meer individu-gericht diermanagement op de varkensbedrijven mogelijk te maken door middel van nieuwe individuele dierherkenningssystemen. Het draait hierbij niet zo zeer om de herkenningssystemen zelf, maar ook veel meer om de mogelijkheden van automatisch bijsturen op basis van de automatisch verzamelde diergegevens.

Voor het project krijgt het proefbedrijf in Sterksel een proeftuin waar de nieuwe concepten worden gerealiseerd en uitgetest, in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven.

In het project wordt ook een ouder project uit de biologische varkenshouderij geïntegreerd. In de biologische sector is in 2010 een demonstratieproject uitgevoerd om de zogenoemde RFID-techniek voor individuele identificatie te testen.

Of registreer je om te kunnen reageren.