Home

Nieuws 265 x bekeken

OM eist ruim 120.000 euro van Porkland

Middelburg – Het Openbaar ministerie eist voor de rechtbank in Middelburg dat Porkland Holding BV uit St. Philipsland alsnog een bedrag van 120.121 euro betaalt aan de staat. Het bedrag zou met criminele activiteiten zijn verdiend in de slachterij in Melderslo in Limburg.

Porkland wordt er van verdacht tussen augustus 2006 en eind juni 2007 afgekeurd vlees op de markt te hebben gebracht. Het zou gaan om meer dan 80 afgekeurde varkens. Ook zouden kadavers en afgekeurde karkassen niet zijn aangeboden voor destructie, terwijl dat verplicht is.

Vorig jaar legde de rechtbank in Middelburg een boete op van 15.000 euro, terwijl er 45.000 was geëist. De rechtbank kwam tot die lagere eis, omdat het openbaar ministerie de zaak veel te lang had laten aanslepen en omdat de VWA stiekem DNA-materiaal had laten afnemen. Dat was onrechtmatig verkregen bewijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.