Home

Nieuws 210 x bekeken

Nog één slachterij dicht na ontduiken BSE-test

Den Haag - Eén Nederlandse runderslachterij is nog geschorst vanwege overtredingen bij de naleving van de verplichte test op BSE bij slachtkoeien.

Dat meldt de Voedsel en Waren Autoriteit. In totaal zijn zes bedrijven geschorst. Vijf daarvan hebben hun werkzaamheden inmiddels kunnen hervatten. De maatregelen werden getroffen nadat was gebleken dat op zes bedrijven in totaal 125 slachtrunderen ten onrechte niet op BSE waren getest.

De VWA heeft op 17 bedrijven gecontroleerd op de uitvoering van de BSE-maatregelen bij alle geslachte runderen. Het onderzoek beperkte zich tot de eerste zes maanden van dit jaar. Waarschijnlijk zijn in voorgaande periodes ook dieren aan de test onttrokken, zonder dat dat is gebleken.

Of registreer je om te kunnen reageren.