Home

Nieuws 231 x bekeken

Moskou dreigt met importbeperking Duits varkensvlees

Moskou – Rusland dreigt Duitsland met importrestricties voor varkensvlees. De Russische voedsel- en warenautoriteit Rosselkhoznadzor, eist dat Duitsland het varkensvlees beter controleert op e.coli-besmettingen.

Naar aanleiding van de Ehec-crisis hebben de Russen hun controles op coli-besmettingen verscherpt. Bij de controles vonden de Russen E.coli-bacteriën op varkensvlees afkomstig van verschillende Duitse bedrijven. Het gaat om vlees en bewerkt vlees afkomstig van Westfleisch, vestiging Coesfeld, Vion vestiging Emstek, de Weimarer Wurstwarenfabrik, Brand Qualitätsfleisch, Vital Fleisch en Milk & Beermann Fleischwaren.

De Russen zien de colibesmettingen als zware overtreding van de afspraken die met Duitsland zijn gemaakt voor het veterinaire exportcertificaat. Rusland heeft de chief veterinary office van Duitsland, Karin Schwabenbauer, om inlichtingen gevraagd en maatregelen geëist om dit soort besmettingen te voorkomen.

Rusland waarschuwt Duitsland dat bij herhaling van deze besmettingen er importmaatregelen genomen kunnen worden voor varkensvlees uit bepaalde deelstaten van Duitsland.

Of registreer je om te kunnen reageren.