Home

Nieuws 218 x bekeken

Monsanto kijkt naar Brazilië en China voor groei

St. Louis – Monsanto wil de samenwerking met het Chinese Sinochem versterken.

Het bedrijf wil met een nieuwe sojavariant dubbele groeipercentages realiseren in Zuid-Amerika en dan met name in Brazilië. Dat meldt de grootste wereldwijde zaaigoedproducent in een nieuwe strategische visie voor de komende vijf jaar.

Brazilië wordt volgens Monsanto een sleutelspeler in de wereldwijde agribusiness. In het land zijn volgens Monsanto alle voorwaarden voor groei aanwezig. Er zijn miljoenen hectares grond nog onontgonnen, de overheid stimuleert de landbouwproductie en het gemiddelde opleidingsniveau van boeren is vrij hoog.

Nu is Brazilië goed voor zo’n tien procent van de totale verkopen van Monsanto. Een nieuwe genetisch gemodificeerde sojavariant, de Intacta, is resistent tegen onkruidbestrijdingsmiddelen op basis van glyfosaat. De Bt-soja kan is bovendien dodelijk voor veelvoorkomende plaagrupsen in Brazilië. Monsanto hoopt de omzet in Brazilië de komende jaren te verdubbelen.

Monsanto ziet de samenwerking met Sinochem als een springplank naar groei in Azië. Monsanto werkt met Sinochem samen bij het ontwikkelen van hybride maissoorten. De Chinese consumptie groeit. De overheid heeft graan tot strategische teelt benoemd en wil dus blijven investeren in productiegroei.

Of registreer je om te kunnen reageren.