Home

Nieuws 172 x bekeken

Milieufederatie Zuid-Holland wil beter weidevogelbeheer

Rotterdam - Milieufederatie Zuid-Holland vindt dat het weidevogelbeheer veel beter kan.

Dit laat de organisatie in een brief aan de provincie weten. De milieufederatie zegt dat de provincies in Nederland hun doelen rondom het weidevogelbeheer niet halen. Deze provincies hebben in 2005 besloten om verdere achteruitgang van de populatie weidevogels tegen te gaan. De doelen zijn geformuleerd in het Ontwerp Natuurbeheerplan voor 2012.

Volgens de milieufederatie is het sindsdien alleen maar slechter gegaan met de stand van de weidevogels. De federatie vindt dat gebieden veel meer afgestemd moeten worden op de weidevogels. En dus moet het waterpeil omhoog. Een ander voorstel is om gebieden met veel weidevogels 'planologische bescherming te bieden'. Dit om verstedelijking, ontwikkeling van infrastructuur en het verder verdwijnen van openheid in weidevogelgebieden tegen te kunnen gaan.

Een andere organisatie die zich bezighoudt met het weidevogelbeheer, het Zuid-Hollands Landschap, vindt dat er al veel wordt gedaan om de terugloop een halt toe te roepen. De organisatie geeft als voorbeeld dat op sommige stukken weiland later wordt gemaaid zodat vogels langer de tijd hebben om ongestoord te broeden.

Of registreer je om te kunnen reageren.