Home

Nieuws 191 x bekeken 1 reactie

Meer winst voor Triodos Bank

Zeist - De winst en het balanstotaal van Triodos Bank zijn verder gestegen.

De bank zag zijn balanstotaal in het eerste halfjaar met 7 procent toenemen tot 3,7 miljard euro, na een groei van 11 procent in dezelfde periode vorig jaar. De bank, die staat voor duurzaam en transparant bankieren, maakte de halfjaarcijfers vrijdag bekend.

De nettowinst kwam uit op 7,6 miljoen euro, een stijging van 4 procent ten opzichte van vorig jaar. De kredietportefeuille met leningen aan duurzame bedrijven en projecten groeide met 12 procent, wat in lijn was met de groeidoelstelling voor dit jaar.

Het totaal toevertrouwd vermogen aan de Triodos Groep (Triodos Bank, Triodos Beleggingsfondsen en Triodos Private Banking) nam toe met 4 procent tot 5,8 miljard euro. Het aantal klanten steeg met ruim 31.000 tot 316.000.

"De kredietverlening, waarbij geld van spaarders wordt omgezet in leningen aan bedrijven die de levenskwaliteit van mensen bevorderen, blijft in alle markten waar de bank actief is stijgen'', zei directievoorzitter Peter Blom in een toelichting.

De voorzieningen als gevolg van de moeilijke economische omstandigheden blijven wel relatief hoog, zegt de bank. Dit geldt vooral voor een aantal projecten voor het opwekken van energie uit biomassa. De toevoegingen aan de voorzieningen voor dubieuze debiteuren zijn wel enigszins gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Moeten we daar maar eens het licht opsteken,misschien dat hun de levenskwaliteit van echte boeren hun nog wat waard is die kringloop landbouw willen bedrijven zonder tussenkomst van grootmachten die industriele landbouw willen bedrijven en boeren kaalplukke.

Of registreer je om te kunnen reageren.