Home

Nieuws 211 x bekeken

LTO Noord wil meer duidelijkheid over landbouwverkeer

Zwolle – LTO Noord wil graag samen met de politie de verkeersveiligheid voor landbouwvoertuigen naar een hoger plan brengen.

De verkeerseisen die aan landbouwverkeer gesteld worden zijn lang niet altijd duidelijk vindt LTO. Ook is men vaak onbekend met landbouwverkeer en worden grote risico’s genomen, bijvoorbeeld bij inhaalmanoeuvres.

Naar aanleiding van een controleactie van de politie Flevoland zijn al een aantal waarschuwingen afgegeven. De politie heeft aangekondigd in de oogsttijd ook bekeuringen uit te schrijven. De actie heeft al effect. Er zijn lange wachtrijen aan de telefoon bij de afdeling van de provincie die breedte-ontheffingen moet verlenen. En bij de mechanisatiebedrijven zijn de reflectoren en breedtelampjes niet aan te slepen.

Om meer duidelijkheid te krijgen hoe landbouwvoertuigen zich dienen te gedragen in het verkeer organiseren LTO Noord, AJK, politie Flevoland en de Rabobank op donderdag 4 augustus een voorlichtingsavond over dit onderwerp. Deze zal starten om 19.45 uur bij het Groenhorst College in Emmeloord.

Aan de hand van praktische voorbeelden, zoals een volgeladen kiepwagen, wordt besproken aan welke eisen voertuigen moeten voldoen en hoe dit praktisch uit te voeren is in de oogsttijd.

Of registreer je om te kunnen reageren.