Home

Nieuws 263 x bekeken

Kort geding Das en Boom over Korenwolf

Den Haag – Bij de rechtbank in Den Haag dient vrijdagmiddag een kort geding van milieuorganisatie Das en Boom tegen het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Inzet van de zaak is de bescherming van de Korenwolf.

Das en Boom eist dat het fokprogramma ter bescherming van de Korenwolf wordt voortgezet, omdat de hamstersoort in Nederland met uitsterven wordt bedreigd. In 2005 werd een beschermingsprogramma voor de Korenwolf begonnen. Das en Boom oordeelt echter dat het ministerie nu geen actie onderneemt om het beschermingsprogramma voort te zetten.

Das en Boom eist in de rechtszaak dat het fokprogramma doorgaat en dat er genoeg geld komt voor de Limburgse boeren die hun akkerland hamstervriendelijk beheren.

Of registreer je om te kunnen reageren.