Home

Nieuws 209 x bekeken

It’s Alive-campagne bereikt 58 procent van de doelgroep

Amsterdam – De It’s Alive-campagne heeft 58 procent van de doelgroep van 13 tot 24 jaar bereikt. De kijkdichtheid van het programma Moneymakers bij MTV was bovengemiddeld.

Dat meldt MTV Networks Advertising. Volgens MTV is 58 procent van de beoogde doelgroep tenminste één keer in aanraking gekomen met de campagne. Ook de rol van MTV zelf zou groot zijn.

Volgens de zender kende 72 procent van de ondervraagden het tv-programma Moneymakers, waarin diverse tuinbouwberoepen aan bod kwamen.

In de campagneperiode werd ook de It’s Alive-commercial uitgezonden op MTV, Comedy Central en Teen Nick. Verder werd de campagne ondersteund door diverse internetadvertenties.

Volgens MTV was de kijkdichtheid van het tv-programma boven het zendergemiddelde. Het gemiddelde kijkdichtheidspercetage is 0,3 procent. Voor het programma Moneymakers lag dat percentage op 0,4. Ook de online resultaten waren ver boven marktgemiddeld. Er zouden inmiddels gesprekken gevoerd om de campagne in 2012 voort te zetten. Volgens MTV is de kans groot dat er opnieuw een tv-programma wordt gemaakt.

Het Productschap Tuinbouw heeft aangekondigd volgende week zelf met resultaten van de campagne naar buiten te komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.