Home

Nieuws 330 x bekeken 4 reacties

Honden houden huis in kudde schapen

Moerkapelle - Twee Mechelse herders hebben in de nacht van maandag op dinsdag in een weiland in Moerkapelle (Zuid-Holland) acht schapen doodgebeten.

Een dierenarts heeft nog eens vijf schapen een spuitje moeten geven. Dat liet de politie dinsdag weten. In totaal zijn maar tien schapen van een kudde van 74 volledig zonder verwondingen gebleven. Een aantal schapen is door de politie uit een sloot gehaald.

De politie heeft de eigenaar van de honden achterhaald. Hij wordt niet vervolgd omdat hij strafrechtelijk niet verantwoordelijk is voor het gedrag van zijn dieren. Wel moet hij, als vast staat dat zijn honden de verwondingen hebben toegebracht, de schade vergoeden. De dierenarts denkt dat nog meer schapen overlijden als gevolg van hun verwondingen en door stress.

De honden zijn naar een asiel gebracht. Het is nog onduidelijk wat er met ze gaat gebeuren.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boerin.

  Hoezo weten ze dat nog niet ?????????

  waarom is dat onduidelijk ????????????

 • no-profile-image

  tussen 75 leeuwen gooien die honden

 • no-profile-image

  De verantwoordelijkheid ligt toch echt bij de eigenaren hoor. Je kunt een dier toch niet kwalijk nemen dat hij zijn instinct volgt?

 • no-profile-image

  Case

  Ze weten nog niet wat te doen met die honden????? Het moet ni gekker worden! Zulke moordmachines ga je toch niet nog jaren te vreten geven!

Of registreer je om te kunnen reageren.