Home

Nieuws 149 x bekeken

Hogere lelieprijzen bij dalende aanvoer

Aalsmeer – De afgelopen week zijn 5,2 miljoen lelies aangevoerd op de vestigingen van bloemenveiling FloraHolland. Dat is 5 procent minder dan de weerk ervoor.

De aanvoerdaling deed de prijs goed. Gemiddeld genomen werd 2 cent per steel meer betaald en kwam deze op € 0,52 uit.

Alle lelies werden duurder, met name de Longiflorums spanden met € 0,56 de kroon.
In vergelijking met vorig jaar zijn het de Aziaten-aanvoerders die goede zaken deden met meer dan een prijsverdubbeling tot € 0,42 gemiddeld. De aanvoer is gehalveerd ten opzichte van een jaar eerder. Ook de andere hoofdgroepen kennen een aanvoerdaling met bijbehorende prijsverbetering. De opbrengsten van de Longiflorums was € 0,56, Voor de LA-Hybriden € 0,30 en € 0,61 voor de gemiddelde Orientals. Gemiddelde prijzen die zonder meer goed te noemen zijn.

Voor de Hippeastrums wordt inmiddels goed geld betaald. De aanvoer daalde naar 20.000 stuks die bijna € 1,52 gemiddeld opbrachten. En dat is bijna het dubbele van vorig jaar bij 40 procent minder aanvoer.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.