Home

Nieuws 198 x bekeken

Herverdeling SDE-geld

Utrecht – Het beschikbare subsidiebudget voor duurzame energie wordt herverdeeld. Dat maakt AgentschapNL bekend.

Bij de inschrijvingsronde van 1 juli was voor twee categorieën geld beschikbaar, voor duurzame stroom en duurzaam gas elk 750 miljoen euro. Er is in totaal wel voor 1,5 miljard euro aangevraagd, maar niet gelijk over beide categorieën. Voor stroom is 498 miljoen aangevraagd en voor gas 1.022 miljoen.

Een herschikking van de bedragen voorkomt dat in de ene categorie aanvragers moeten afhaken terwijl in de andere categorie geld overblijft. In totaal zijn er 1.456 aanvragen gedaan, goed voor een vermogen van 7.000 gigawatt elektrisch en 2.341 miljoen kuub gas. De aantallen kunnen nog veranderen na beoordeling van de aanvragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.