Home

Nieuws 351 x bekeken

Handelsmissie Hongarije succesvol

Boskoop/Zoetermeer – De handelsmissie naar Hongarije van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (ELI) is succesvol verlopen.

Dat melden het Productschap Tuinbouw en Plant Publicity Holland (PPH). Het doel van de handelsmissie was om een indruk te krijgen van de Hongaarse markt en contacten te leggen. Tien Nederlandse bedrijven vanuit de groensector hebben aan deze reis deelgenomen. Naast het bezoeken van diverse boomkwekerijen en tuincentra werd er een bezoek gebracht aan de Boomkwekersbeurs Faiskolai in Szombathely. “Erg interessante missie met veel handelsmogelijkheden. Goed georganiseerde en nuttige reis met leuke bezoekadressen en veel potentiële contacten waar wij zeker zaken mee kunnen doen. Plezierige manier om te netwerken en nieuwe lijnen uit te zetten voor de toekomst. Hongarije biedt bijzonder veel mogelijkheden," aldus Henri Potze, Disva bv/Ciccolella, één van de deelnemers aan deze handelsmissie.

De missie was geconcentreerd in het boomkwekerijgebied rondom de stad Szombatheley. In dit gebied bevinden zich de grotere boomkwekerijen in Hongarije. Jaarlijks wordt hier ook de vakbeurs Faiskolai georganiseerd. De deelnemende bedrijven hadden deze dag een tolk ter beschikking waarmee zij de diverse contacten op de beursvloer konden leggen. De middag werd afgesloten met een seminar over de boomkwekerij in Nederland en de campagnes Colour your Life en de Groene Stad van PPH kwamen uitgebreid aanbod. Hierna kregen de deelnemende bedrijven de gelegenheid hun bedrijfsactiviteiten te presenteren. “Hongarije, een beloftevol land voor de Nederlandse boomkwekerijsector, maar dan wel nadat de economische crisis is overwonnen”, aldus directeur Jan de Vries van Boot en Co. Hij was één van de inleiders tijdens het seminar en gaf een korte toelichting op zijn bedrijf.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.