Home

Nieuws 214 x bekeken

Gezond varken levert Britse sector veel geld op

Londen – De Britse varkenssector kan 28 miljoen per jaar extra verdienen als de gezondheid en het welzijn van de dieren worden verbeterd.Een half ons per dag extra gewichtstoename door een betere gezondheid levert daarbij 2,25 tot 5,75 euro per dier op.

Dat stelt het varkensschap BPEX bij de lancering van zijn strategie voor de gezondheid en het welzijn van de dieren. In het kader van de strategie loopt al enkele jaren als voornaamste project het Pig Health Improvement Project met een reeks proefprojecten bij groepen varkenshouders.

Doel van dit PHIP is om de manier waarop epidemische ziekten worden beheerd, teruggedrongen en onder controle gebracht volledig om te gooien. ’’Dat vereist een volledige culturele verandering bij alle betrokkenen, van een nogal eenzijdige benadering met interne beheersing naar een meer omvattende, gecoördineerde en samenwerkende aanpak,” stelt BPEX.

Of registreer je om te kunnen reageren.