Home

Nieuws 500 x bekeken

Gele cactusdahlia scoort hoog

Lisse – De gele cactusdahlia ‘Gryson’s Yellow Spider’ heeft flink gescoord tijdens speciale dahliakeuring bij de CNB in Lisse.van Eeuwijk behaalde met deze dahlia maar liefst 9,33 punten. In de competitie om de Lammerse Bokaal, die de Nederlandse Dahlia Vereniging ingesteld heeft in herinnering aan Gerrit Lammerse, scoorde Van Eeuwijk met de rode cactus zaailing 1-09 (Red Spider) 9 punten. De lila-rose met rode decoratieve zaailing 2-10 kreeg 8,83 punten van de jury. De roodoranje decoratieve ‘Renato Tosio’ deed zijn naamgever, de Zwitserse ijsshockeyer, met 9,23 punten eer aan. De paarsroze baldahlia ‘Martina’ kreeg 9,13 punten. Van Eeuwijk kreeg voor zijn gehele collectie ook nog een Gouden medaille toegekend. Door op deze manier en in deze kwaliteit de dahlia voor het voetlicht te brengen is Van Eeuwijk volgens KAVB-taxonoom Johan van Scheepen een voorbeeld voor anderen.

“Het is zonder meer goede promotie voor de dahlia. De dahlia is een fantastisch product met schitterende kleuren. Mogelijkheden te over: een geweldige tuinplant, een prima patioplant en een trouwe snijbloem. De vele verschillende vormen, hoogtes en heldere kleuren, in combinatie met groen of paars blad, maken de dahlia tot een geliefd gewas met een grote fanclub.” De dahlia’s zijn nog de gehele week in de showruimte bij de CNB te bewonderen.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.