Home

Nieuws 263 x bekeken

Franse varkenshouder vreest toename import

Plérin – Franse varkenshouders vrezen dat sommige grote supermarktbedrijven in het land varkensvlees uit eigen land – onder het kwaliteitsmerk VPF – de rug toekeren en meer vlees uit andere Europese landen gaan invoeren.

”Op die manier zouden ze het VPF-varkensvlees verder marginaliseren,” stelt het bestuur van de varkensmarkt Marché du Porc Breton in Plérin.
Het beursbestuur, waarin een aantal varkenshouders zitting heeft, maakt melding van de groeiende onrust in zijn laatste veilingbericht. Daarbij kwam donderdag een koers tot stand van 1,286 euro per kilo, slechts 0,1 cent meer dan een week eerder. Omdat maandag in Frankrijk een nationale feestdag was, werd er deze week in Plérin maar één in plaats van twee veilingen gehouden. Volgens het bestuur blijft de markt nog steeds te moeilijk om de huidige productiekosten voor varkens volledig terug te kunnen halen. Donderdag bleven ook enkele duizenden varkens onverkocht vanwege te lage biedprijzen. ”Daar komt dan nog de groeiende onrust over de mogelijke invoer van vlees bij”.

Of registreer je om te kunnen reageren.