Home

Nieuws 158 x bekeken

FNV grijpt beurzen aan om pleidooi te winnen

Amsterdam - Voor vakcentrale FNV komt de malaise op de aandelenbeurzen niet helemaal ongelegen.

Volgende maand praat de Tweede Kamer over het pensioenakkoord, waarvan de FNV stelt dat het de oudedagsvoorziening minder afhankelijk maakt van de beurskoersen.

In een brief aan de Kamer die de vakcentrale dinsdag verstuurt, waarschuwt de FNV voor de risico’s voor de pensioenen als het akkoord niet wordt uitgevoerd. ”Op dit moment leiden zelfs relatief kleine renteschommelingen tot forse schommelingen in de dekkingsgraden”, aldus de FNV.

”Pensioenen worden hierdoor te veel en onnodig een speelbal van de dagkoersen.” Volgens de vakcentrale zorgt het in juni gesloten pensioenakkoord, dat moet worden gezien als een raamwerk, ervoor dat er wel naar de lange termijn wordt gekeken. ”Zodat jong en oud van het belegde geld (800 miljard euro) kunnen profiteren.”

De FNV-bonden zijn er overigens nog niet uit of zij het akkoord steunen of niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.