Home

Nieuws 83 x bekeken

Europese rundvleesexport blijft stevig in de lift zitten

Brussel – De Europese Unie heeft in de eerste helft van 2011 opnieuw fors meer rundvlees geëxporteerd dan over dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

Over heel 2010 exporteerde de EU ongeveer 485.000 ton rundvlees, terwijl het over de eerste helft van dit jaar alleen al meer dan 332.000 ton rundvlees verkocht naar bestemmingen buiten de EU.

De belangrijkste exportmarkten voor de EU zijn Turkije en Rusland. Het eerste land is met een import van 99.600 ton tot en met juni goed voor 31 procent van de export, Rusland was goed voor 20 procent, ofwel 65.750 ton rundvlees.

Uit de statistische gegevens valt wel op dat beide landen geleidelijk aan steeds minder importeren vanuit de EU. In december 2010 piekte de EU-export naar Turkije met 28.000 ton per maand. In juni 2011 was die hoeveelheid teruggelopen tot 12.000 ton. De export naar Rusland daalde over dezelfde periode van 23.000 ton naar 9.000 ton.

Europese exporteurs zijn in de loop der jaren steeds meer vlees in verse vorm gaan exporteren. Nu ligt het percentage vers rundvlees bij de export op 70 tot 75 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.