Home

Nieuws 180 x bekeken

Ehec drukt sterk op omzet van Mechelse Veilingen

Sint Katelijne Waver - De Mechelse Veilingen boekte in het eerste halfjaar een 22 procent lagere omzet dan in 2010.

Dat kwam onder meer door een 42 procent lagere omzet in juni, de maand dat de Ehec-crisis de grootste schade aanrichtte. Dat blijkt uit het halfjaaroverzicht dat de veiling uitgeeft. Het hele jaar blijft de omzet al achter bij 2010, blijkt uit dat overzicht. Ook maart was een slechte maand voor de afzet van groenten in België, maar ook in Nederland.

Met bijna 88 miljoen euro blijft de omzet in het eerste halfjaar ruim 25 miljoen euro achter bij 2010. De fors grotere aanvoer tomaten en komkommers (door de komst van nieuwe Nederlandse telers) heeft het effect voor de totale omzet nog verzacht, maar op deze producten leverde de veilingomzet desondanks alleen al 11 miljoen euro in. De omzet van sla kelderde zo mogelijk nog harder. De omzet en middenprijs van sla onder glas halveerde, wat een verder omzetverlies betekent van 5 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.