Home

Nieuws 323 x bekeken

E.coli overleeft wasbeurt rauwe groente

West Lafayette – Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat het wassen van rauwe groente niet voldoende is de E.coli-bacterie te verwijderen.

Dat blijkt uit de studieresultaten van de Purdue University. De onderzoekers ontdekten dat de bacterie zich niet alleen op het oppervlak van de kiemgroente nestelt, maar ook zijn weg naar binnen vindt via het plantenweefsel van de groente.

De planten kunnen voor of na het planten geïnfecteerd raken door besmette grond of bodemwater. De onderzoekers gebruikten een ingewikkelde onderzoeksmethode, een proces genaamd immuunhistochemie, om de ziekteverwekkers te detecteren.

Alleen door middel van koken konden de bacteriën geëlimineerd worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.