Home

Nieuws 184 x bekeken

Duitse regering heft dumpprijsverbod voor voedingmiddelen op

Berlijn – Het verbod om levensmiddelen onder de kostprijs te verkopen, dat drie jaar geleden door de Duitse regering is ingevoerd, wordt met ingang van 2013 opgeheven.

Op het verbod was destijds aangedrongen door het Deutsche Bauernverband (DBV). De boerenfederatie wond zich er over op dat met name vaak gangbare producten als zuivel en vlees tegen dumpingprijzen in de aanbiedingen werden gedaan door de grootgrutters, wat uiteindelijk ten koste ging van de grondstoffenprijzen.

Minister van economische zaken Philipp Rösler baseert de voorgestelde afschaffing van het verbod op een rapport van de kartelbewakingsdienst, die “nauwelijks aanwijzingen heeft gesignaleerd dat de levensmiddelenhandel zich verkeerd opstelt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.