Home

Nieuws 160 x bekeken

Duits vleesvarkensaanbod breekt record

Bonn - Het vleesvarkensaanbod in Duitsland was de afgelopen weken door zowel de relatief koude julimaand als de omvangrijke biggenimport aanzienlijk groter dan in deze tijd van het jaar gebruikelijk is.

Het aanbod was daardoor ook veel groter dan op grond van de varkenstelling van mei was verwacht. Uitgaande daarvan had het aanbod moeten dalen.

Dat signaleert landbouwmarktbureau AMI. In week 30, de laatste week van juli, werd met een verwerking van 994.000 varkens door de Duitse slachterijen zelfs een nieuw seizoensrecord geboekt. Ook in de week daarvoor lag de verwerking met 972.000 varkens duidelijk boven het niveau van vorig jaar, aldus AMI-vleesmarktanalist Dietmar Weiss.

Belangrijke factor was, dat juli zich als de koudste hooimaand van de afgelopen tien jaar ontpopte, waardoor de varkens sneller slachtrijp waren dan normaal. In maart zijn bovendien naar schatting 1 miljoen biggen uit Nederland en Denemarken door de Duitse mesters opgestald. Dat waren er 200.000 meer dan in maart vorig jaar. Deze dieren werden in juli en masse aan de verwerkers aangeboden.

Of registreer je om te kunnen reageren.