Home

Nieuws 169 x bekeken

Duits landbouwministerie trekt 180 miljoen euro uit voor onderzoek bio-energie

Berlijn – Het Duitse landbouwministerie trekt 180 miljoen euro uit voor onderzoek in bio-energie in de periode 2011-2014.

Dat heeft staatssecretaris Peter Bleser vandaag bekendgemaakt. ”De landbouw draagt het leeuwendeel bij aan de bevoorrading met vernieuwbare energie,” stelt hij vast.

Volgens hem staat de landbouw vanwege de energievoorziening echter voor grote uitdagingen en is er een enorme behoefte aan onderzoek. ”We hebben slimme concepten nodig en slimme ideeën, om de verschillende technologieën op het gebied van vernieuwbare energie zinvol en efficiënt met elkaar te verbinden.”

Het ministerie vindt dat er bij het onderzoek moet worden ingezet op onder meer gewasveredeling, de ontwikkeling van moderne, duurzame en hoogdoelmatige biogrondstoffen en verbetering van de doelmatigheid van decentrale productievoorzieningen voor bio-energie.

Of registreer je om te kunnen reageren.