Home

Nieuws 342 x bekeken

Demonstratie tegen veerdienst levend vee

Ramsgate – Enkele honderden mensen hebben dit weekend in de Zuid-Engelse havenplaats Ramsgate een demonstratie gehouden tegen de export van levende dieren.

Vanuit Ramsgate vertrekt regelmatig een speciale veerboot met vrachtwagens vol vee richting Frankrijk. Ramsgate heeft die veerdienst overgenomen van Dover dat geen wagens met levend vee meer wil accepteren.

Volgens het Britse vakblad Farmers Guardian worden de transportdiensten ’georganiseerd door de Nederlander Johnnie Onderwater’. Hij zou ook schepen met schapen organiseren die bestemd zijn voor slachthuizen in Nederland en België. De gemeenteraad van Thanet, waar Ramsgate onder valt, is fel tegen de diensten maar zegt daar juridisch weinig tegen uit te kunnen richten.

De actie was georganiseerd door Compassion in World Farming, dat spreekt van een groot succes. ”De grote opkomst toont aan hoe sterk de gevoelens tegen de export van levend vee zijn. We hebben ook al meer dan 43.000 e-mails doorgestuurd aan parlementsleden en leden van de gemeenteraad hier,” aldus een woordvoerder. Volgens CIWF zijn dit jaar al veertienduizend levende dieren via de veerhavens in Kent, eerst Dover en nu Ramsgate, naar het Europese vasteland vervoerd. De transporten stuiten in het verleden vaak op heftige en veelal uit de hand lopende protesten maar de demonstratie van dit weekend is vreedzaam verlopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.