Home

Nieuws 211 x bekeken

CdK Flevoland verdedigt dijkgraaf Tiesinga

Lelystad - De Flevolandse commissaris van de Koningin (CdK) Leen Verbeek twijfelt niet aan de integriteit van dijkgraaf Henk Tiesinga van Waterschap Zuiderzeeland.

Dat laat hij weten op zijn weblog op de site van de provincie Flevoland.
Tiesinga raakte in opspraak nadat de PVV in Flevoland hem beschuldigde van belangenverstrengeling rondom de plannen voor een megawindpark voor de kust van de Noordoostpolder. Verbeek neemt het voor hem op en hekelt het feit dat hij wordt beschimpt en neergezet als schuldig.

Volgens de PVV droeg Tiesinga een dubbele pet door op te treden als extern voorzitter van de Koepel Windenergie Noordoostpolder, de initiatiefnemer achter het windmolenpark. Tiesinga zelf benadrukt dat hij deze rol als privépersoon vervulde en als dijkgraaf niet persoonlijk verantwoordelijk was voor verleende vergunningen aan de koepel.

Verbeek noemt het "goed als bestuurders in belangrijke posities hun kennis, ervaring en deskundigheid ter beschikking stellen in maatschappelijke nevenfuncties''.

De PVV is verbaasd over de ,,ietwat onbeholpen reactie'' van Verbeek op ,,het drama omtrent dijkgraaf Tiesinga''. Dat zei Statenlid Chris Jansen donderdag. De PVV voelt zich aangesproken door de uitlatingen van Verbeek en stelt dat het slechts vragen stelt. De suggestie van Verbeek dat sommige mensen plezier zouden beleven aan het beschimpen of beschuldigen van Tiesinga, noemt Jansen onwaardig voor een commissaris van de Koningin. Hij vraagt zich bovendien af in hoeverre Verbeek stelling hoort te nemen in de kwestie.

Dat Tiesinga niet persoonlijk vergunningen kon verstrekken, bewijst voor Jansen nog niet dat hij geen invloed heeft gehad. De dijkgraaf kon volgens het Statenlid ook binnen het waterschap druk uitoefenen. De PVV stelde vorige maand vragen aan Gedeputeerde Staten over de kwestie en heeft donderdag ook vragen ingediend over de reactie van Verbeek.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.