Home

Nieuws 218 x bekeken

Carrefour glijdt weg

Parijs – Het Franse Carrefour, één van de grootste supermarktbedrijven ter wereld, haalt de eerder voorspelde winst over dit jaar niet.

Carrefour heeft over de eerste jaarhelft de operationele winst al met 22 procent zien dalen naar 760 miljoen. Door hoge eenmalige kosten werd uiteindelijk een verlies geboekt van 249 miljoen euro.

De problemen liggen vooral op de thuismarkt in Frankrijk waar Carrefour tegen een sterke concurrentie moet opboksen. Het winkelbedrijf probeert het tij te keren met veel aanbiedingen en het opknappen en herpositioneren van zijn filialen ‘om de concurrentiepositie te versterken’. Daarnaast wordt al het mogelijke gedaan om de kosten te drukken, bijvoorbeeld door zo laag mogelijke voorraden aan te houden. Verbetering van de resultaten is echter moeilijk omdat veel leveranciers hun prijzen de afgelopen tijd hebben verhoogd.

Carrefour heeft als reactie een deel van zijn winkelprijzen verhoogd maar dat is niet of minder gedaan door grote concurrenten als Auchan en Leclerc die daardoor klanten van Carrefour konden aantrekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.