Home

Nieuws 278 x bekeken

Cargill brengt bod uit op Provimi

Minneapolis – Het Amerikaanse voedingsbedrijf Cargill heeft een bod van 1,5 miljard euro uitgebracht op het Nederlandse diervoerbedrijf Provimi. Cargill wil het bedrijf overnemen van Permira funds, het private equityfonds dat eigenaar is van Provimi . Provimi gaat exclusief onderhandelen met Cargill.

De overname is een streep door de rekening van Nutreco en DSM. Beide bedrijven waren bezig met de voorbereiding van een gezamenlijk bod op de aandelen van Provimi. Dat plan lijkt nu achterhaald.

Cargill wil het complete Provimi-concern overnemen. Provimi heeft activiteiten in 26 landen en heeft meer dan zevenduizend werknemers in Azië, Europa, Afrika en Latijns Amerika. vorig jaar had het bedrijf een omzet van 1,6 miljard euro. De overname versterkt Cargill's bestaande activiteiten en past in het streven naar een leidende positie in de diervoedersector.

Voorzitter van de Raad van Bestuur van Provimi, Ton van der Laan ziet veel voordeel in een overname door Cargill. ”Wij denken dat de overname goed is voor onze activiteiten. Dat is in het belang van onze klanten.”

Of registreer je om te kunnen reageren.