Home

Nieuws 181 x bekeken

Britse recessie 'ergste in 40 jaar'

Londen - "De neergang is de ergste in de 40 jaar dat ik in de detailhandel zit. De recessie bijt dieper dan velen hadden voorzien en de moeilijke marktomstandigheden zullen ook in 2012 aanhouden."

Dat stelt directeur Peter Marks van de Britse The Co-operative Group, één van de top-vijf levensmiddelenbedrijven van het land met ook eigen grootschalige landbouwactiviteiten. De Co-op, die veel uiteenlopende activiteiten van begrafenissen tot reizen ontplooit, heeft vooral in de fooddivisie zwaar te lijden van de economische problemen. Door de ‘agressieve prijsaanbiedingen’ daalde de operationele halfjaarwinst in deze sector met meer dan 12 procent. Voor de hele groep kwam de winst een goede 10 procent lager uit op 260 miljoen euro. De omzet daalde met nog geen vol procent naar bijna 7,8 miljard euro.

Marks zegt dat hij geen enkele verbetering in de economie in het verschiet ziet. ‘’We proberen daarom onze klanten zo veel mogelijk te helpen door deze moeilijke tijden te komen. Gezien de vooruitzichten en onze voortdurende investeringen zal het moeilijk worden om de winst van 2010 te evenaren maar ik blijf optimistisch.’'

Of registreer je om te kunnen reageren.