Home

Nieuws 166 x bekeken

Bijna voldoende draagvlak voor stichting bloembollenhandel

Hillegom – De op papier al opgerichte Stichting Afzetbevordering Bloembollen Handel heeft bijna voldoende draagvlak om in praktijk te worden gebracht: 70 procent van de leden van bloembollenhandelsorganisatie Anthos heeft aangegeven deel te nemen.

De eis van Anthos is 80 tot 85 procent draagvlak. Half september wordt beslist of de stichting operationeel wordt.

De stichting is opgericht na het afgelopen van de heffingsverordening met het Productschap Tuinbouw. Collectieve activiteiten als promotie worden nu door de bloembollenhandel zelf gefinancierd. Anthos-voorzitter Henk Westerhof: ”de kracht van het plan is dat ondernemers aan de knoppen draaien en dus zelf bepalen wat er met hun geld gebeurt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.