Home

Nieuws 176 x bekeken

Belgische dierenbescherming in actie tegen kooi-eieren

Brussel – De Belgische Dierenbeschermingsorganisatie Gaia voert deze week actie tegen kooi-eieren in verwerkte producten.

Gaia wil met de actie die verschillende steden wordt gevoerd, bereiken dat supermarkten beslissen geen kooi-eieren meer te verwerken in hun eigen merkproducten. Als de supermarkten deze stap nemen, is de volgende stap, namelijk dat ook andere producenten besluiten geen kooi-eieren meer te verwerken in producten als koekjes en mayonaise, dichterbij.

Gaia heeft bovendien een enquête uitgevoerd onder het publiek waar uit zou blijken dat de consument bereid is om meer te betalen voor producten met scharreleieren, of biologische eieren.
In België moet nog een forse inhaalslag worden gemaakt op het gebied van de huisvesting. Zo’n 54 procent van de leghennenhouders is nog niet omgeschakeld op alternatieve systemen en houdt de kippen nog in kooien.

Of registreer je om te kunnen reageren.