Home

Nieuws 181 x bekeken

Bauernverband eist meer Ehec-schadevergoeding

Berlijn – Het Bauernverband eist dat de Duitse overheid de Ehec-schadecompensatie voor de tuinbouw opschroeft, en wel uit de nationale middelen.

De via Brussel uit te keren vergoeding van 16 miljoen euro dekt volgens voortzitter Gerd Sonnleitner bij lange na niet de werkelijk geleden schade.

De Duitse overheid moet dat inzien en heeft ook een speciale verantwoordelijkheid, zegt Sonnleitner. ”De Ehec-uitbraak ontstond in Duitsland en vanuit Hamburg is daarop meteen fout gereageerd met het toewijzen van schuld. Wij van het Bauernverband zijn net als de Duitse staat voor preventieve bescherming van de consument, maar als door foutieve berichten en discriminatie enorme schades ontstaan, dan moeten de staat of de deelstaatsregeringen daarvoor instaan en meer doen voor de compensering van die schade”, legt de bondstopman uit.

Het Bauernverband houdt vast aan zijn oorspronkelijke raming dat de schade 75 miljoen euro bedraagt.

Of registreer je om te kunnen reageren.