Home

Nieuws 157 x bekeken

Afrika brengt 250 miljoen bijeen tegen honger

Addis Abeba - Een Afrikaanse donorconferentie tegen de hongersnood in de Hoorn van Afrika heeft donderdag omgerekend bijna 250 miljoen euro opgeleverd.

De Afrikaanse Ontwikkelingsbank bracht het leeuwendeel in, de rest werd toegezegd door Afrikaanse landen en particuliere donoren. De Afrikaanse leiders waren bijeen in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba voor een lang uitgestelde topconferentie over de droogte in het oosten van het continent. Miljoenen mensen lijden honger als gevolg van de ergste droogte in decennia in de Hoorn van Afrika.

De getroffen gebieden liggen op slechts 700 kilometer afstand van het hoofdkwartier van de Afrikaanse Unie in Addis Abeba. De eerste AU-conferentie over de honger komt in de ogen van veel waarnemers beschamend laat.

Of registreer je om te kunnen reageren.