Home

Nieuws 145 x bekeken

AMI: grotere marktaandelen voor Europese hardfruittelers op binnenmarkt

Bonn – De kaarten op de EU-binnenmarkt liggen voor de Europese hardfruittelers goed. Dat stelt het Duitse landbouwmarktbureau AMI.

Europa wordt namelijk volgens het bureau voor de telers op het zuidelijk halfrond steeds oninteressanter. In het afgelopen seizoen exporteerden Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en de Zuid-Amerikaanse landen slechts 540.000 ton appels naar Europa. Dat was 5 procent minder dan in het seizoen van 2010. De export naar Azië, Afrika en het Midden-Oosten steeg daarentegen tussen de 8 en 5 procent. In Zuid-Amerika werd 14 procent meer afgezet. ”Deze veranderde warenstroom levert de Europese producenten grotere marktaandelen in de EU op,” gelooft het bureau.

Of registreer je om te kunnen reageren.