Home

Nieuws 159 x bekeken

'20 miljoen tegen honger Afrika niet genoeg'

Dadaab - Het is van groot belang dat Nederlanders geld blijven doneren voor de 12,3 miljoen hulpbehoevenden in de Hoorn van Afrika die zijn getroffen door extreme droogte en voedseltekorten. Dat zei Farah Karimi, algemeen directeur van Oxfam Novib, nadat ze maandag en dinsdag een bezoek had gebracht aan het noordoosten van Kenia.

,,Ik ben dankbaar voor de circa 20 miljoen euro die Nederlanders nu al hebben gegeven, maar in de komende maanden hebben we nog veel meer geld nodig voor noodhulp'', aldus Karimi. Ze wees erop dat er pas in oktober kans bestaat op regenval in de regio. ,,Maar in de afgelopen twee regenseizoenen is er niet of nauwelijks regen geweest, en het is afwachten of het nu wel gaat regenen.''

Daarnaast zitten vluchtelingenkampen zoals Dadaab in het noordoosten van Kenia, overvol met vluchtelingen uit Somalië, dat al decennia kampt met gewelddadige conflicten. ,,Deze mensen geven aan dat ze het komende halfjaar zeker niet teruggaan'', zei Karimi.

Of registreer je om te kunnen reageren.