Home

Nieuws 247 x bekeken

Zuid-Korea exporteert meer voeding naar Japan

Seoel – Zuid-Korea ziet door zorgen over radio-actieve voeding de export van voeding naar Japan sterk toenemen.

Volgens cijfers van de Korea International Trade Association (Kita) is de export van voeding naar Japan het tweede kwartaal 38 procent gestegen tot een waarde van 425 miljoen euro.

Zuid-Koreaanse bedrijven verkochten volgens Kita vooral meer watermeloenen, appels, vis en noedels aan Japanse afnemers. Bij Japanse consumenten leeft angst voor radio-actieve voeding nadat koeien bleken te zijn gevoerd met radio-actief besmet stro. Hogere waardes radio-activiteit zijn aangetroffen in spinazie, thee, melk en champignons.

Japanse supermarktketens, waaronder Daiei en Ito-Yokado, hebben aangekondigd rundvlees en groente te gaan testen op radio-activiteit voordat de producten worden verkocht. In Japan brak een kernramp uit nadat een aardbeving en tsunami niet alleen circa 20.000 mensen doodde, maar ook de infrastructuur in het noordoosten van Japan ontwrichtte.

Of registreer je om te kunnen reageren.