Home

Nieuws 166 x bekeken

Zonder kennis geen bereidheid tot fytosanitaire maatregelen

Den Haag – Onbekendheid met de gevaren en het nut van maatregelen maakt de bestrijding van fytosanitaire risico’s bij telers lastig. Dat blijkt uit een studie van landbouw-economisch instituut LEI.

Volgens de onderzoekers zijn ondernemers best bereid preventieve maatregelen te nemen om besmettingen om hun bedrijf te voorkomen. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat zij beter op de hoogte worden gebracht van mogelijke nieuwe ziekten en plagen en de wijze waarop die kunnen binnenkomen.

Het LEI ziet hierin een rol voor de overheid, die telers beter moet informeren. In de communicatie zou aandacht voor de gevolgen voor het bedrijf bij een besmetting het meest effectief zijn, aldus het LEI.

Of registreer je om te kunnen reageren.