Home

Nieuws 192 x bekeken

Winstwaarschuwing vleesconcern Cranswick

Hull - Het Britse vleesbedrijf Cranswick heeft gewaarschuwd dat de winst lager zal uitkomen dan vorig jaar.

De marges staan onder druk door de hogere grondstoffenkosten die niet direct kunnen worden teruggehaald bij de klanten. De marktomstandigheden blijven ook 'uiterst veeleisend', voegt Cranswick daar aan toe. Door het bericht daalde de koers van Cranswick in Londen met meer dan 12 procent.

Cranswick, één van de belangrijkste concurrenten van Vion op de Britse markt, zag in het afgelopen kwartaal de vergelijkbare verkopen nog wel met 5 procent toenemen. Door het afstoten van enkele activiteiten kwam de omzet echter 2 procent lager uit op 220 miljoen euro. Vooral vers varkensvlees en bacon lieten een sterke groei zien terwijl ook worstjes en vleeswaren meer verkocht werden. Bij continentale producten zoals salami liepen de verkopen echter iets terug.

Of registreer je om te kunnen reageren.