Home

Nieuws 158 x bekeken

Wakker dier blaast kiloknallervrije feestweek af

Amsterdam – Wakker Dier ziet af van de geplande viering van een kiloknallervrije feestweek. De actiegroep had de supermarktorganisaties dit voorjaar verzocht om deze week af te zien van acties met vlees (kiloknallers). Dat verzoek is volgens Wakker Dier genegeerd door C1000 en Plus. Deze beide organisaties hebben deze week wel een actie met vlees.

In plaats van de feestactie wil Wakker Dier deze week actie gaan voeren tegen C1000 en Plus. Volgens Sjoerd van de Wouw van Wakker Dier zullen er demonstraties en dergelijk plaats gaan vinden. Meer wil hij er niet over los laten.

Wakker Dier registreert al sinds begin 2009 alle kiloknallers van de grootste tien supermarkten en meldt dat het aantal kiloknallers al is afgenomen van elf naar zeven per week. De actiegroep had gehoopt dat deze week voor het eerst geheel vrij zou zijn van een kiloknalleraanbieding. De actiegroep beschouwt aanbiedingen waarbij vlees wordt aangeboden voor een bedrag minder dan € 4,12 per kilo als kiloknaller. Het bedrag van € 4,12 is de gemiddelde prijs van kattenvoer, zo stelt Wakker Dier.

Of registreer je om te kunnen reageren.