Home

Nieuws 168 x bekeken

Voorlopig geen uitspraak NMA in paprikakartel

Den Haag – De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) verwacht voorlopig nog geen uitspraak naar aanleiding van het onderzoek in de paprika-afzet. Die uitspraak komt waarschijnlijk voor het einde van het jaar.

De juridische dienst van de NMA buigt zich momenteel over het onderzoeksrapport waarin verboden marktafspraken zijn geconstateerd bij een aantal paprika-afzetpartijen. De juridische dienst weegt het rapport af tegen de door de sector ingebrachte zienswijzen in april. Dat traject is voorlopig nog niet afgerond, stelt een woordvoerder.

In zijn algemeenheid beoordeelt de juridische dienst de waarde van ingebrachte informatie. ”We doen geen uitspraken over de loop van de besluitvormingsprocedure”, zegt een woordvoerder.
Uiteindelijk neemt de raad van bestuur van de NMA een eindoordeel over de zaak en mogelijke sanctie, stelt de woordvoerder. Wanneer dat gepland is, blijft onduidelijk.

Het is niet uitgesloten dat de Ehec-crisis in de sector invloed zal hebben op de uitspraak. Een boete kan worden gematigd wanneer de boete een faillissement tot gevolg heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.