Home

Nieuws 193 x bekeken 1 reactie

Verkoopverbod besmet kiembedrijf opgeheven

Bonn – Het teeltbedrijf in Bienenbüttel, dat met de Ehec-besmettingen in verband is gebracht, mag weer product afzetten. Dat besloot de regionale overheid Uelzen vrijdag met de opheffing van het verkoopverbod.

Sinds 5 juni mag het bedrijf geen voedingsmiddelen meer verkopen en bovendien zijn alle producten teruggeroepen die geproduceerd zijn vanaf april. Volgens de eigenaar is bij de grondige onderzoeken – met enkele duizenden monsters – op het bedrijf tot dusver geen spoor van de Ehec-bacterie aangetroffen. Wel is een aantal medewerkers ziek geworden van dezelfde stam E.coli-bacteriën.

De effecten van de maatregelen raken het bedrijf hard. Het teeltbedrijf in Bienenbüttel dreigt failliet te gaan. Het verkoopverbod treft niet alleen de kiemgroenten op dat bedrijf, maar alle producten. Het bedrijf ligt nu feitelijk stil.

Vorige week concludeerde ook het Bundesinstitut für Risikobewertung dat het waarschijnlijk is dat het bedrijf in Bienenbüttel de bron is van de Ehec-uitbraak met zovele doden en zieken.

Eén reactie

  • no-profile-image

    W

    "Het teeltbedrijf in Bienenbüttel dreigt failliet te gaan"
    En wat denken we van de rest van de tuinbouw???

Of registreer je om te kunnen reageren.