Home

Nieuws 156 x bekeken

Vereniging Q-koortspatiënten schakelt Ombudsman in

Den Haag – De Q-koorts patiëntenvereniging heeft de Nationale Ombudsman gevraagd om een oordeel te geven over de kwestie van schadevergoeding aan benadeelde Q-koortspatiënten.

De patiëntenvereniging (stichting Q-uestion) en twee medewerkers van het Team Groot Onderzoek van de Nationale Ombudsman (NOM) hebben vorige week een oriënterend gesprek gehad. Q-uestion vindt dat benadeelde Q-koortspatiënten een beroep moeten kunnen doen op een schadefonds.

”Onze rol is om te kijken of de overheid steken heeft laten vallen voor Q-koorts patiënten en waar deze mensen eventueel recht op hebben. Eventuele schadevergoedingen door verzekeringsmaatschappijen kunnen wij niet afdwingen, wij adviseren alleen de overheid” zegt een woordvoerder van de NOM. De NOM hoopt half september met een oordeel over de zaak naar buiten te komen.

De laatste jaren neemt het aantal Q-koorts besmettingen bij mensen sterk af. In 2009 zijn bij het RIVM 2354 Q-koorts meldingen binnengekomen. In 2010 was dit 506. Dit jaar zijn er 24 meldingen binnengekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.