Home

Nieuws 206 x bekeken

Veel meer wespennesten dan in 2010

Wageningen – Het aantal wespennesten ligt deze zomer 20 procent hoger dan vorig jaar.

Dat komt door het mooie voorjaar, toen de omstandigheden voor wespenkoninginnen uitzonderlijk goed waren om een eigen nest te bouwen. Of de wespen voor veel overlast gaan zorgen, hangt af van het weer in de komende weken.

Dat meldde wespendeskundige Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit donderdag op Natuurbericht.nl op basis van een rondgang langs bestrijdingsdiensten in het land. Het ziet er volgens hem naar uit dat in het westen van het land en in Brabant de meeste wespen zijn. In het noorden heeft het in mei nog gevroren, waardoor wespenkoninginnen gestorven zijn.

Als het de komende weken warm wordt, kan deze zomer het topjaar 2009 evenaren of zelfs verslaan, stelt de wetenschapper. Maar de zomerstorm van 28 juni heeft veel schade aangericht aan de nesten, zodat het nog onduidelijk is hoeveel volgroeide wespen zullen uitvliegen op zoek naar zoetigheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.