Home

Nieuws 314 x bekeken

Vakbondsactie tegen glastuinbouw in Engeland

Londen - Bij een demonstratie van vakbond Unite tegen de arbeidsvoorwaarden in het Engelse kassencomplex Thanet Earth is een partij rotte tomaten neergegooid voor het hoofdkantoor van warenhuis/foodretailer Marks & Spencer in Londen.

‘’We willen daarmee de verrotte werkomstandigheden bij Thanet Earth onderstrepen,’’ aldus een woordvoerder van de bond.

Unite strijdt al enige tijd tegen het kassencomplex, dat wordt gerund door een aantal Nederlandse telers in samenwerking met het Britse groente- en fruitbedrijf Fresca. Volgens de bond werkt het complex vrijwel uitsluitend met uitzendkrachten die geen contract hebben en daarom op stel en sprong ontslagen kunnen worden.

Op verzoek van de bond stelt de Gangmaster Licensing Authority, de Britse toezichthouder op uitzendwerk, een onderzoek in bij Thanet Earth waarvan de resultaten binnenkort worden verwacht. De bond probeert haar acties kracht bij te zetten door zich te richten op de grote afnemers van de telers zoals Marks & Spencer. Unite heeft daarbij al laten weten dat het binnenkort zal terug komen bij de algemene aandeelhoudersvergadering van dat bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.