Home

Nieuws 129 x bekeken

Uur van de waarheid voor eurozone

Brussel – Een ingelaste top vandaag in Brussel moet de eurozone weer tot rust brengen.

De leiders van de 17 eurolanden willen de schuldencrisis bedwingen die het eurogebied doet wankelen.

De staatshoofden en regeringsleiders zullen moeten bereiken dat de financiële markten weer vertrouwen krijgen in de zwakkere eurolanden. Op de eerste plaats is er een tweede reddingsplan nodig voor Griekenland, het land waarmee de ellende ruim een jaar geleden begon. De rijke eurolanden willen verder voorkomen dat, na Ierland en Portugal, nog meer probleemgevallen gaan aankloppen voor steun.

Volgens waarnemers kunnen de eurolanden het zich niet veroorloven met lege handen te vertrekken. Dat zou het slechtst denkbare signaal naar de markten zijn.

De landen van de eurozone moeten een oplossing vinden voor de schuldencrisis. Zij dienen hun ”Europese” verantwoordelijkheid te nemen, benadrukte de voorzitter van de Europese Commissie, José Manuel Barroso, aan de vooravond van de top.

Of registreer je om te kunnen reageren.