Home

Nieuws 301 x bekeken

Twence en ForFamers samen in mestverwerkingsonderzoek

Lochem – Veevoerproducent ForFarmers en Twence Afval en Energie onderzoeken gezamenlijk de mogelijkheden voor mestverwerking.

De samenwerkingsovereenkomst is ondertekend door Twence-directeur Jan Rooijakkers en Bert-Jan Ruumpol, algemeen directeur van ForFarmers.

ForFarmers wil bijdragen aan de reductie van het mineralenoverschot van de Nederlandse veehouderij. Een economisch verantwoorde verwerkingsmethode van mest is hiervoor essentieel.

Twence ziet grootschalige mestverwerking als een potentieel nieuwe bedrijfsactiviteit, die aansluit bij zijn hoofdactiviteiten: afvalverwerking en energieopwekking uit afval. Bovendien hebben de Twentse gemeenten, in hun rol van aandeelhouder, Twence gevraagd een bijdrage te gaan leveren in de keten van mestverwerking en de duurzame energievoorziening.

Het onderzoek richt zich zowel op de productie van energie uit mest, bijvoorbeeld door vergisting, als op het terugwinnen van grondstoffen en een combinatie van beide.

De uitkomsten kunnen ertoe leiden dat ForFarmers en Twence samen de mogelijkheden onderzoeken voor de realisatie van één of meerdere mestverwerkingsinstallaties.

Of registreer je om te kunnen reageren.